Internaat Kubik start met een pop-up event

Print
Internaat Kubik start met een pop-up event

Foto: Gunther Nelissen

Eisden

Maasmechelen - Basisschool en internaat Kubik in Maasmechelen, tot voor kort gekend onder de naam Heikamp, opende op woensdag 11 mei 2016 de deuren voor hun jaarlijks tentenkamp. Vanuit de projectwerking is dit tentenkamp dit jaar uitgegroeid tot een waar Pop-up event gecombineerd met een survival.

Maandenlang hebben de leerlingen, hierin gecoacht door de opvoeders, naar deze dag toegewerkt. Wat heb je allemaal nodig om een kamp te bouwen, hoe doe je dat, welke planning moeten we respecteren, enz?

Naast de overnachting ‘in open lucht’ konden de internen tevens hun overlevingstalenten uittesten en vergelijken met elkaar. Hun skills, die ze tijdens het jaar aanleerden, werden in wedstrijdvorm uitgedaagd. Wat heb je nodig om vuur te maken en lukt het ons ook echt? Organisatorisch, communicatief, innovatief denken, teamwork, … al deze aspecten van ‘samen ondernemen’ kwamen in dit groot project ruimschoots aan bod.

Ouders, grootouders en geïnteresseerden, iedereen was welkom om een kijkje te komen nemen naar de survival skills van de leerlingen. Het werd een dag vol avontuur en plezier met als afsluiter een heerlijke barbecue, een heus kampvuur en marshmallows. Een dag om nooit te vergeten.

Kubik, de school waar kleine ondernemers groot worden!

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio