Food

Amerikanen eten geen hagelslag maar ‘Hagelswag’

Print
Amerikanen eten geen hagelslag maar ‘Hagelswag’

Robbert Vos en Lennart de Jong Foto: www.kickstarter.com

Hagelslag of ‘Vlaamse muizenstrontjes’ zijn niet meer weg te denken bij het dagelijkse ontbijt. En het lijkt erop dat ook de Amerikanen het zoete broodbeleg ontdekt hebben. Als het van een paar Nederlanders afhangt, spreken ze in de Verenigde Staten binnenkort zelfs over ‘Hagelswag’.

Nederlanders Robbert Vos en Lennart de Jong haalden voor hun Amerikaanse versie van hagelslag de mosterd bij een Amsterdamse chocolatier uit de zeventiende eeuw. De man wilde maar wat graag ‘zijn hagelslag’ introduceren in het toenmalige New Amsterdam, inmiddels New York. Maar de man kwam tijdens een schipbreuk om het leven. Vier eeuwen later rakelen Vos en de Jong het verhaal weer op en willen ze hagelslag naar de Verenigde Staten brengen.

“Samen met een chocolatier kwamen we op de proppen met ‘Hagelswag“, zegt het duo aan het Nederlandse Lindanieuws. “Onze ‘Hagelswag’ bestaat uit grove chocoladeschilfers die minder suiker bevatten dan de versie in de supermarkt. We willen ons product eerst uitbrengen in de Verenigde Staten onder de naam ‘Hagelswag’ wat voor Amerikanen heel wat gemakkelijker uit te spreken is dan hagelslag. Eenmaal we de Amerikaanse harten veroverd hebben, volgt de rest van de wereld.”

Niet te missen