© RR

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null

Oost-Vlaming (56) en topman Procter & Gamble komen om bij vliegramp

Een van de slachtoffers van de vliegtuigramp met een toestel van EgyptAir is een 56-jarige Oost-Vlaming, Geert Supré (56). Dat is bevestigd door de burgemeester van Sint-Laureins Franki Van de Moere. Onder de andere slachtoffers zijn onder meer een Frans koppel met twee kinderen en een topman van Procter & Gamble.

dst, tg

Geert Supré, vader van drie kinderen, was voor zijn werk onderweg naar de Egyptische hoofdstad Cairo. De financiële regio-directeur van de logistieke groep Vanguard Logistics Services had er een reeks zakelijke afspraken gepland, weet Het Nieuwsblad.

Het Franse koppel veertigers met twee kinderen van 3 en 4 jaar is afkomstig van Angers. Ze werken als marktkramers en gingen met vakantie naar Egypte. In de wijk Roseraie, waar ze woonden en erg goed gekend waren, is de verslagenheid groot, zo zeggen Franse lokale media.

Procter & Gamble-baas

© RR

Ook Ahmad Helal zat op de vlucht. De Fransman die in Egypte werd geboren, stond aan het hoofd van de vestiging van Procter & Gamble in Amiens, in Noord-Frankrijk. Als zijn overlijden wordt bevestigd, laat hij een gezin achter.

Zakenman en vader van vijf kinderen Pierre Heslouin (74) uit Nogent-sur-Marne was met zijn zoon op weg naar Caïro. De familie was eerder dit jaar nog getroffen door een zwaar drama. De vrouw van Heslouin, een politica, stierf na een slepende ziekte. De Franse fotograaf Pascal Hess, afkomstig uit Evreux in Normandië, was op weg naar Caïro voor een reportage. De man was freelancefotograaf gespecialiseerd in sport en muziek. De enige Portugees aan boord was Joao Silva, een 62-jarige ingenieur, zo is officieel bevestigd.

Bemanningsleden

Over de vijf bemanningsleden van het toestel is nog niet veel geweten. De identiteit van de copiloot en drie stewardessen is nog niet gekend. Mohammed Shokeir, de Egyptische piloot van de Airbus, had 6.275 vlieguren op zijn palmares staan waarvan 2.101 uur met het de A320.

MEER OVER DE VLIEGTUIGCRASH »