Nieuwe Turks-Nederlands literatuur, kunst en cultuurvereniging

Print

Foto: Yücel Kahraman

Heusden-Zolder - Literatürclub, een Turks-Nederlands leesclub, stichtte een nieuwe Turks-Nederlands literatuur, kunst en cultuurvereniging

Literatürclub, een Turks-Nederlands leesclub voor boeken en poëzieliefhebbers komt elke eerste woensdag van de maand bijeen in de lokalen van de Unie van Turkse Verenigingen op de Koerselsebaan 2 in Heusden-Zolder. Vanuit deze groep ontstond een nieuwe Turks en Nederlandstalige literatuur, kunst en cultuurvereniging ARTE vzw. Deze vereniging zal een tweetalig literatuurtijdschrift uitgeven, een kinderleesclub starten en verschillende literaire, kunst en cultuurzinnige activiteiten organiseren. Zij gaan hun activiteiten in heel Vlaanderen en Brussel ontplooien, Vlaamse schrijvers en dichters in Turkije bekendmaken en andersom.

In aanwezigheid van menige literatuur en poëzieliefhebbers van allochtone en autochtone afkomst, hield ARTE vzw een openingsreceptie samen met de bibliotheek van Heusden-Zolder. Ook hier zal ARTE vzw een kinderleesclub starten dat Cool4Kids noemt.
Openingstoespraken werden gehouden door: Metin Ergin, hoofdconsul Turks Consulaat Antwerpen, Gülcan Kahraman, voorzitter ARTE vzw, Maurice Webers, burgemeester Stad Beringen, Yucel Kahraman, educatief medewerker UTV Limburg, Guido Aerts, Dorpsraad Heusden, poëet Guido Aerts en poëet Ozgur Cengiz.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio