Kompany spreekt voor het eerst na blessure: "Ik begrijp dat de mensen zich zorgen maken"

Print
Vincent Kompany heeft voor eerst uitgebreid gepraat over de liesblessure die hem van het EK 2016 in Frankrijk houdt. "Ik heb uiteraard even een moeilijke tijd gehad, maar nu voel ik mij opnieuw goed", vertelde Kompany aan het programma Fanatico op Play Sports.

Kompany viel begin mei in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid al na zeven minuten geblesseerd uit met een liesblessure. Het was snel duidelijk dat hij het EK zou missen en enkele maanden op non-actief zou staan. "De operatie is goed verlopen. Ik kan nu goed vooruit kijken. Ik heb ondertussen al lang de tijd gehad om terug vol met positieve gedachten te zitten. Het is hard werken om terug te komen. " 

Volgens kinesist Lieven Maesschalck kan Kompany nog zeker vier à vier jaar op het allerhoogste nvieau mee. "Alles op zijn tijd", relativeert Kompany. "Het EK 2020 halen zou inderdaad mooi zijn. Zeker met een match in Brussel. Het klinkt misschien raar, maar ik heb dit seizoen té goed gevoeld om me zorgen te maken. Ik begrijp wel dat de mensen zich zorgen maken. Het werd zelfs een soort mathematische berekening: alle blessures worden opgeteld. Nummer 15, 16, 17... 'Er zal wel één de genadeslag brengen', denken ze. Maar ik zal zelf de beslissing nemen wanneer ik stop. En ik voel me veel te goed om zelfs aan een carrière van vier of vijf jaar te denken. Ik heb wel het gevoel dat één van mijn beste jaren is weggenomen. Ik wil succesvol zijn en het beste halen uit wat me rest. En ik kan geen spijt hebben want ik heb tot nu toe alles gegeven."

Bekijk de volledige reportage vanavond om 22u45 in Fanatico op HD1 op Play Sports.