Twintiger krijgt 15 maanden voor verkrachting meisje (14) aan dancing

Print
Twintiger krijgt 15 maanden voor verkrachting meisje (14) aan dancing
Tongeren / Hoeselt / Bilzen -

Een 20-jarige man uit Bilzen werd donderdagochtend veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel voor verkrachting van een 14-jarig meisje aan discotheek Limit in Hoeselt. “Ik heb het écht niet tegen haar wil gedaan”, hield de man tijdens de zitting vol nadat hij een fikse uitbrander kreeg van de rechter.

De jongeman, op het moment van de feiten 18 jaar oud, trok op 22 november 2014 met zijn neef naar discotheek Limit in Hoeselt voor een chrysostomosfuif. Het 14-jarige meisje wilde samen met een vriendinnetje meefeesten, maar omwille van hun jonge leeftijd mochten ze van de portier niet binnen. De meisjes - die eerder op de avond al enkele vodka-redbulls achterover hadden geslagen en de drug GHB in het bloed hadden - besloten om buiten op de stoep te blijven zitten en zo de nacht door te brengen tussen de binnen-en buitenlopende feestvierders.

15.000 euro De twintiger en zijn neef wilden de tieners vergezellen. Wat begon met een leuke babbel eindigde met geflikflooi achter een haag op de parking. Maar dat liep volgens de burgerlijke partij al snel uit de hand. “Zijn eigen neef verklaarde dat beklaagde zijn broek aftrok en haar dwong orale seks te hebben”, aldus de advocaat van het meisje. “Volgens haar vriendinnetje was ze aan het huilen toen de jongen op haar kroop en haar penetreerde.” De twintiger moet de burgerlijke partijen een provisioneel bedrag van 8.500 euro aan schadevergoeding betalen.

Vrijspraak Zelf verklaarde de verdachte dat hij niets tegen haar wil heeft gedaan. Hij zou zelfs niet geweten hebben dat het meisje nog zo jong was. “Ze deed zelf mijn broek open en fluisterde in mijn oor dat ze opgewonden was en seks wou. Maar nu besef ik dat het fout was. Het spijt me. Maar ik heb het echt niet tegen haar wil gedaan”, probeerde hij de rechter te overtuigen.

Om van het uitstel van straf te genieten, moet de man in therapie. Buiten de celstraf wordt hij ook vijf jaar uit zijn rechten ontzet.