Celebs

Daarom wandelt koningin Rania zo traag

Print
Daarom wandelt koningin Rania zo traag

Koningin Rania van Jordanië en koningin Matilde Foto: Photo News

Het bezoek van het Jordaanse vorstenpaar aan ons land loopt wat vertraging op en dat zou te wijten zijn aan het schoeisel van koningin Rania. “De Jordaanse vorstin zou geweigerd hebben platte schoenen aan te trekken tijdens de rondleiding in het koninklijk paleis”, zegt radio- en televisiepresentator Jo De Poorter op radiozender Q-Music. “Hierdoor liep de wandeling flink uit.”

In 2015 werd koningin Rania verkozen tot meest stijlvolle vorstin van 2015. Die titel deed de koningin bij haar bezoek aan het koninklijk paleis in Brussel alle eer aan. “Tijdens de rondleiding, in het gezelschap van het Belgisch vorstenpaar, ging een lid van de hofhouding onderuit op de gladde parket”, zegt De Poorter tijdens in de ochtenduitzending van Q-Music. “Om te voorkomen dat de Jordaanse koningin hetzelfde lot onderging, werd haar gevraagd om platte schoenen aan te trekken maar dat zou ze geweigerd hebben. Als gevolg daarvan duurde de rondleiding heel wat langer dan gepland.”

Ook vandaag staat er voor beide vorstenparen een wandeling op het programma, deze keer in de West-Vlaamse stad Brugge, die bekend staat om zijn kasseien. “Opnieuw zal de koningin een paar hoge hakken aantrekken”, zegt De Poorter. “We kunnen bijna met zekerheid zeggen dat ook deze wandeling flink zal uitlopen. Maar voor de fans van het koningshuis is dit een goede zaak: je zal genoeg tijd hebben op de Jordaanse koningin toe te juichen.”

Niet te missen