Twee zelfmoordpogingen in gevangenis van Vorst

Print
Twee zelfmoordpogingen in gevangenis van Vorst

Foto: Photo News

Twee gedetineerden hebben begin mei geprobeerd zichzelf van het leven te beroven in de gevangenis van Vorst, waar al meer dan drie weken een staking loopt van de gevangenisbewaarders. Dat schrijft Sudpresse en wordt donderdag bevestigd door de burgemeester van Vorst, Marc-Jean Ghyssels.

Op 5 mei probeerde een gedetineerde zichzelf om te brengen maar hij kon gered worden door zijn celgenoot. In diezelfde periode ondernam ook een andere gevangene een zelfmoordpoging, zegt Ghyssels.

De burgemeester is allerminst verbaasd. “Hetgeen me wel verbaast is dat er zich niet meer incidenten voordoen. Dat heeft volgens mij te maken met het uitzonderlijke werk van de directie, de werkwillige cipiers en de politieagenten.”

Het grote probleem voor Ghyssels is dat de regering niet beseft hoe erg de situatie in werkelijkheid is. “Volgens de politieagenten die ‘s nachts in de gevangenis aanwezig zijn, is het zeer moeilijk om te slapen door het geluid van de rondlopende ratten”, zegt de burgemeester.

Jaarlijks zijn er twee tot drie mensen die zichzelf van het leven proberen te beroven in Vorst, geeft de burgemeester nog mee.