“Nieuw toptalent Rashford moet opletten dat hij geen Januzaj’ke doet”

Print
“Nieuw toptalent Rashford moet opletten dat hij geen Januzaj’ke doet”

Foto: AFP

De bekende Engelse trainer Harry Redknapp, die meer dan dertig jaar coachte in zijn thuisland, heeft in zijn column voor The Evening Standard de situatie van Marcus Rashford, het nieuwe toptalent van Manchester United, onder de loep genomen. Daarbij maakt hij de vergelijking met de Belgische Kosovaar Adnan Januzaj, die geldt als slecht voorbeeld. “Hij stierf een stille dood.”

Redknapp zegt in zijn stuk onder de indruk te zijn van Marcus Rashford, de nog maar 18-jarige spits die al acht keer scoorde in zeventien duels voor Manchester United. Anderzijds waarschuwt hij er wel voor dat het nieuwe toptalent zomaar van de radar verdwenen kan zijn mocht Man U een nieuwe spits kopen. “Kijk naar Adnan Januzaj”, schrijft Redknapp, die tegenwoordig bondscoach is van Jordanië. “Hij leek de grootste speler die we de laatste jaren nog op onze velden gezien hadden toen hij zijn debuut maakte. Iedereen vond hem een genie, en de fans van United riepen om ter luidst dat hij een nieuw contract moest krijgen, opdat hij niet gratis zou kunnen vertrekken.

“Nieuw toptalent Rashford moet opletten dat hij geen Januzaj’ke doet”
Foto: Photo News

De club gaf hem een dikbetaald vijfjarig contract, terwijl elk land waar hij mogelijk voor had kunnen uitkomen poogde hem binnen te halen. De Engelse voetbalbond probeerde wanhopig hem voor Engeland te laten spelen. Maar dan spendeerde Manchester United ineens 75 miljoen euro aan Angel Di Maria en Januzaj stierf een stille dood. Hij raakte niet meer in de ploeg, zag zijn vertrouwen afglijden en uiteindelijk leenden ze hem uit aan Borussia Dortmund, waar ze hem lui en ongeïnteresseerd noemden. Net zoals de trainerswissel Moyes-Van Gaal de zaken bemoeilijkte voor Januzaj, zou een nieuwe trainer dat ook doen voor Rashford.”