Slachtoffer rijdt Albanese gaatjesboorder klem op oprit E314

Print
Slachtoffer rijdt Albanese gaatjesboorder klem op oprit E314

Foto: Photo News

Een 26-jarige Albanees heeft zich donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor 23 inbraken en 7 inbraakpogingen in het Leuvense, Zonhoven en in Houthalen-Helchteren. Ook zijn broer moest verschijnen, maar hij daagde niet op. Ze riskeren 36 en 40 maanden cel.

Op 1 december vorig jaar wist een man uit Rillaar de dader klem te rijden aan de oprit van de E314 ter hoogte van Scherpenheuvel. Even daarvoor hadden zijn kompanen bij het slachtoffer toegeslagen. Ze gingen er vandoor met geld en juwelen. Samen met zijn zoon sprong de gedupeerde in zijn wagen rond 4.30 uur en zag niet veel later een wagen met Albanese nummerplaat in zijn wijk rondrijden. De beklaagde reed aan een slakkengangetje en was vermoedelijk op zoek naar zijn ‘collega-inbrekers’.

“Ik had een koevoet meegenomen en toen we hem klem reden, zat hij te bibberen achter zijn stuur. Hij vertelde dat hij op weg was naar Rijsel. Via Scherpenheuvel dan nog wel? Wat bij ons gestolen was, lag niet in de wagen. Vermoedelijk waren die daders nog ergens anders bezig. Die nacht is op vijf plaatsen in de buurt ingebroken,” zegt de man die liever anoniem blijft.

Onder meer via telefonie-onderzoek is de verdachte zijn schuld aangetoond. Vanuit Brussel zakte hij via het Leuvense naar Limburg af om er toe te slaan via de manier van het gaatjes boren. Eerder is de beklaagde al voor inbraken veroordeeld in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Dat hij verklaarde onschuldig te zijn en enkel met de wagen – waar de verbeurdverklaring voor is gevorderd - te hebben rondgereden, maakte bijgevolg weinig indruk. Vonnis op 2 juni.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio