Beruchte Hasseltse scooterdief pleegt vijf dagen na vrijlating weer diefstal

Print
Beruchte Hasseltse scooterdief pleegt vijf dagen na vrijlating weer diefstal
Hasselt -

Een Hasseltse scooterdief, die op 17 maart nog 300 uur werkstraf kreeg voor 37 diefstallen (tot zijn buit behoorde onder meer de scooter van zanger Stijn Meuris), is donderdag opnieuw voor de correctionele rechtbank in Hasselt verschenen.

Amper vijf dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis sloeg de 28-jarige man weer toe. Een man die in Hasselt voor een appartementsblok zijn zoon stond op te wachten, betrapte de beroepsdief op heterdaad. Hij zag hoe de twintiger de garage van het gebouw binnensloop.

Samen met zijn zoon ging hij een kijkje nemen waarna de dief, die een bromfiets probeerde te starten, verschrikt reageerde. Het kwam tot een schermutseling waarbij de dader op de grond belandde en onder dwang gehouden werd totdat de politie erbij kwam. In zijn tas troffen de agenten nog een gestolen laptop aan. Sindsdien zit de beklaagde weer in de gevangenis.

“Deze man lacht het systeem gewoon uit. Hij voelt zich ongenaakbaar. Al zoveel kansen heeft hij gekregen, maar hij begint telkens opnieuw. Ik vorder 20 maanden cel,” sprak de procureur. Zijn advocaat vroeg om hem nog een “allerallerallerlaatste kans” te geven en hem een straf met voorwaarden op te leggen. De rechter lachte het weg, net zoals de excuses van de man. “Vorige keer heb je u ook verontschuldigd tegenover de slachtoffers. En nu weer. Dat is zever. Ik geloof u niet meer. Het spijt me,” was de rechter duidelijk.

Vonnis op 2 juni.