Fred Vanderbiest tekent bij Antwerp: “Beter doen dan vorig seizoen”

Print

Fred Vanderbiest (38) is donderdagvoormiddag voorgesteld als nieuwe hoofdcoach bij voetbalclub Antwerp. Vanderbiest, die overkomt van reeksgenoot Cercle Brugge, tekent een contract voor een seizoen met optie voor een langere termijn.

Wat gisteren al leek vast te staan wordt vandaag officieel bevestigd op een persconferentie op de Bosuil. Fred Vanderbiest wordt de opvolger van David Gevaert als T1 bij de Great Old. De 38-jarige coach tekent bij de club, die volgend seizoen zal uitkomen in 1B, een contract voor een seizoen met optie.

Vanderbiest, die doorbrak als coach bij KV Oostende door met die club naar eerste klasse te promoveren, verbrak woensdag zijn contract bij Cercle Brugge.

Fred Vanderbiest tekent bij Antwerp: “Beter doen dan vorig seizoen”
Fred Vanderbiest en sterke man Patrick Decuyper Foto: PeGo

Op de persconferentie toonde Vanderbiest alvast ambitie. “Ik wil niet al te veel overboord gooien”, sprak hij. “Er is al iets neergezet, anders kom je niet zo dicht bij de titel. Maar de ambitie is duidelijk: we moeten beter doen dan vorig seizoen.” Dat staat dan onvermijdelijk gelijk aan de promotie naar 1A.

Vlaamse Simeone

Vanderbiest werd op de persconferentie geflankeerd door sterke man Patrick Decuyper. Hij hoopt dat de nieuwe trainer wat vuur en passie in de gelederen kan brengen. “Ik heb al eens gezegd dat Antwerp zich moet spiegelen aan Atletico Madrid. Wel, misschien is Vanderbiest wel de Vlaamse Diego Simeone. (glimlach)

Daarop reageerde Vanderbiest bescheiden: “Als het over nadruk op mentaliteit gaat, misschien wel. Maar verder... (lacht)