Limburgs ‘Hakken die nooit pijn doen’-merk stopt ermee

Print
Limburgs ‘Hakken die nooit pijn doen’-merk stopt ermee

Foto: Richard Davenport

Beringen - Het Limburgse schoenenmerk Noiselle trekt de stekker eruit. Het merk, bedacht door de Beringse Ellen Haselaars, werd beroemd in Vlaanderen door zijn speciale technologie waardoor de hakschoenen nooit gepaard gingen met pijnlijke voeten.

Toen Ellen Haselaars enkele jaren geleden het idee kreeg om comfortabele hakschoenen te creëren, ging ze als ervaringsdeskundige een samenwerking aan met de schoenenwereld. Het resultaat werd door alle Belgische modebladen opgepikt als dé ultieme schoen om in huis te halen. Maar Haselaars wou meer. "Ik wou een comfortabele schoen op hoge hakken creëren die zo veel mogelijk alle gekende pijnpunten ontlast, waardoor het loop- en draagcomfort verhoogd wordt. De eerste lijn van Noiselle vulde die verwachting al voor een groot deel in, maar ik wou meer. Ik klopte aan bij podologen, orthopedische chirurgen en professoren om advies in te winnen. Ik trok zelfs naar Londen om er met een internationaal gerenommeerde orthopedisch chirurg te praten. Na twee jaar onderzoek en testen heb ik vorig jaar een patent aangevraagd, dat zou één van deze dagen goedgekeurd moeten worden. Naast een Belgisch patent, wil ik ook een internationaal patent aanvragen. De bedoeling is om met deze nieuwe technologie Noiselle internationaal op de kaart te brengen. Er zijn momenteel al gesprekken met Qatar en China”, zo klonk het een dik jaar geleden nog. 

Anno 2016 heeft Haselaars er echter voor gekozen te stoppen met Noiselle. “Ellen heeft ervoor gekozen een nieuwe uitdaging aan te gaan. Dit impliceert dat Noiselle er eventjes tussenuit zal gaan. Als afsluiting organiseren we een grote stocksale met outletkortingen van -50 tot -70% met daaraan ook enkele events gekoppeld. Deze zullen zowel in Beringen als in Antwerpen doorgaan. Zo is er op 28 en 29 mei een outletshopping in de Noiselleshop. Op 5, 6 en 7 juni volgt er dan een (after work) outlet shopping in Antwerpen”, laat het team rondom de Beringse weten.

Exacte data en locaties:

28 en 29 mei: outlet shopping in de Noiselleshop, Beverlosesteenweg 289, Paal (Beringen) van 13 tot 17u.

Donderdag 2 Juni: VIP avond 18:00 - 21:00 in Body Care te Antwerpen

Vrijdag 3 Juni: Shopping & After work Shopping 15:00 - 20:00 in Body Care te Antwerpen

Zaterdag 4 Juni: Shopping 12:00 - 20:00 in Body Care te Antwerpen

Zondag 5 Juni: Shopping: 11:00 - 17:00 in Body Care te Antwerpen.