Greg Van Avermaet is helemaal hersteld: “Ik kijk al uit naar de Tour”

Print

Een sterke Greg Van Avermaet bewees met zijn tweede plek in de vierde etappe van de Ronde van Californië dat hij hersteld is van zijn val in de Ronde van Vlaanderen. Enkel wereldkampioen Peter Sagan was sterker, en dat is uiteraard geen schande.

Van Avermaet liep tijdens Vlaanderens Mooiste breuken op aan zijn sleutelbeen en sukkelde ook met de pols. In een lastige rit van 217 kilometer met heel wat klimmetjes onderweg en een venijnige finish bleek hij echter al helemaal hersteld.

Greg Van Avermaet is helemaal hersteld: “Ik kijk al uit naar de Tour”
Foto: Photo News

“Het is altijd afwachten hoe je lichaam reageert na zo’n val en hoe goed je conditie is bij je comeback: dus ik ben blij dat ik meekon met de besten”, vertelde Van Avermaet in een eerste reactie aan cyclingnews. “Sagan is de beste ter wereld op dit soort aankomsten en ik kwam nog erg dicht, dus ik ben best tevreden. Ik zat achter hem uit de wind maar hij wachtte ook erg lang om te gaan en dus kon ik hem niet meer verrassen. Hij zag me ook aanzetten en reageerde meteen.”

Van Avermaet is dus klaar voor het tweede luik van het seizoen: “Met deze vorm kijk ik uit naar de Dauphine en de Tour de France. Maar deze Ronde van Californië heeft dit jaar ook nog enkele mooie aankomsten.”