Limburg investeert 22.900 euro in artistiek talent

Print
Limburg investeert 22.900 euro in artistiek talent

De provincie Limburg heeft 8 STROOM-aanvragen goedgekeurd, goed voor 22.900 euro investeringen in beloftevolle artistieke talenten.

STROOM is de culturele subsidielijn van Limburg, die talent ene duw in de rug moet geven om zich professioneel te ontwikkelen. “Opkomende muzikanten, theatermakers, kunstenaars enzovoort krijgen via STROOM de ruimte om te experimenteren, om nieuwe creaties te maken en om zich verder te ontplooien. Diverse Limburgse cultuurhuizen treden daarbij op als partnerorganisatie en begeleiden en ondersteunen de laureaten. Daardoor kunnen we Limburg met recht en rede laten associëren met een klimaat van creativiteit, dat artistiek talent en creatief ondernemerschap stimuleert”, meent gedeputeerde van Cultuur Igor Philtjens.

Op 15 maart 2016 werden 20 dossiers ingediend, waarvan 7 opleidingsbeurzen en 13 projectbeurzen. In heel wat culturele disciplines zijn er aanvragen ingestuurd: muziek (3), theater (3), beeldende kunst (4), vrije kunsten (1), videokunst (1), mode/ontwerp (3), film (1), fotografie (3) en typografie (1). Er werden uiteindelijk 8 dossiers positief geadviseerd, 2 opleidingsbeurzen en 6 projectbeurzen, samen goed voor een bedrag van €22 900.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio