Leerlingen Bokrijk organiseren spelnamiddag voor jonge vluchtelingen

Print
Leerlingen Bokrijk organiseren spelnamiddag voor jonge vluchtelingen

Foto: Mattias Van Robays

Bokrijk

Genk - Op woensdagnamiddag 18 mei nodigden de leerlingen van het Sint-Jozefinstituut Bokrijk een dertigtal jonge vluchtelingen van het opvangcentrum Houthalen-Helchteren uit voor een sport- en spelnamiddag.

"We wilden als school laten zien dat het vluchtelingenthema ons niet onberoerd laat. Deze namiddag was het sluitstuk van een heel jaar waarin we geprobeerd hebben om het thema bij onze leerlingen te doen leven", vertellen Joachim Theuwen en Mattias Van Robays, twee leerkrachten die deze dag samen met de leerlingen op poten hebben gezet. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: "Om praktische redenen hebben we zelfs leerlingen moeten teleurstellen die er ook graag bij waren geweest, zo groot was het enthousiasme om kennis te maken met de jongeren van het opvangcentrum", vullen ze aan.
De jongeren en de leerlingen beleefden een leuke namiddag. Het leerlingenparlement 'Students Voice' had een breed pallet aan activiteiten voorbereid om het de jongeren naar hun zin te maken: volksspelen, voetbal, teambuilding, dans, viking kubb, volleybal, dromenvangers maken, tafeltennis... Een ideale manier om al spelenderwijs kennis te maken met de mensen waarvan de meesten enkel iets via de media vernemen. De eerste contacten verliepen wat aarzelend, maar dat kwam nadien helemaal goed. "De jongeren spraken al beter Nederlands dan we hadden gedacht" zei één van de leerlingen, die trouwens zelf ook pogingen ondernamen om enkele woordjes in de taal van de jongeren te leren.
Bij het vieruurtje en tijdens het afscheid waren er dan ook alleen maar lachende gezichten te zien. Directeur Guy Willems: "We vinden het belangrijk om ons als school maatschappelijk te engageren. Niet enkel 'spreken over', maar ook doen. Vandaag hebben onze leerlingen en leerkrachten getoond hoe wij dat in Bokrijk doen."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio