Simon Mignolet: “Paar dagen nodig om dit te verwerken”

Print
Simon Mignolet: “Paar dagen nodig om dit te verwerken”

Foto: AFP

Geen Belgen aan het feest in de Europa League. In de finale ging het Liverpool van Rode Duivels Simon Mignolet, Divock Origi en Christian Benteke immers onderuit tegen het Spaanse Sevilla. Het werd 3-1.

Doelman Simon Mignolet geloofde lange tijd in een goede afloop. “We stonden er goed voor, tot we twintig seconden na de rust die tegengoal incasseerden. De drie penaltyfases heb ik nog niet teruggezien op tv, maar ik wil geen excuses zoeken. We moeten enkel naar onszelf kijken. De ontgoocheling is groot en het zal wel een paar dagen duren eer ik me hier overheen kan zetten. Maar ik zal ervoor zorgen dat ik maandag met een frisse kop aankom bij de Rode Duivels.”

Ook bij Divock Origi en Christian Benteke was de ontgoocheling groot, maar blikten meteen al vooruit naar het EK. “Ik ben op 3,5 weken teruggekomen en voelde me fysiek goed. De beste manier om deze ontgoocheling door te spoelen, is een goed EK.”

Ook Christian Benteke heeft goed nieuws voor bondscoach Marc Wilmots: “Fysiek gaat het goed met mij, en ik heb er nooit aan getwijfeld dat ik klaar zou geraken voor het EK in Frankrijk.”