Scooore!Leagua-play-offs (halve finale)

Brussels trekt naar Aalst voor nieuwe stunt in play-offs basketbal

Print
Brussels trekt naar Aalst voor nieuwe stunt in play-offs basketbal

Foto: BELGA

Vanavond gaat met Okapi Aalstar-Brussels de tweede halve finale in de Scooore!League van start. De Ajuinen zijn favoriet, maar Brussels wil na de stunt tegen Charleroi opnieuw verrassen. De wedstrijd wordt live uitgezonden op Play Sports.

De stunt tot nu toe in de play-offs van de Scooore!League kwam op naam van Brussels. De club uit de hoofdstad wipte in de kwartfinale in twee wedstrijden Charleroi, co-favoriet richting titel. Brussels, dat zich voor het eerst kwalificeerde voor de play-offs, is dus de verrassing in de halve finale.

“Win je tweemaal van Charleroi mag je spreken van een verdiende kwalificatie. Deze groep hangt schitterend aan elkaar en tegen Okapi Aalstar is het weer voor ons alles mag, niets moet,” zegt Serge Crevecoeur, de coach van Brussels, maar vooral de man die de basketbalsport achter de schermen in de hoofdstad terug op de kaart zette. “Het is toch al van 1986 (Maccabi Brussel) geleden dat een club uit Brussel nog eens in de play-offs fonkelt.”

“Okapi Aalstar wordt inderdaad moeilijk. Zij zijn één van de twee ploegen die deze campagne bij ons wisten te winnen. Enkele “match-ups” liggen ons niet. We hebben ons plannetje echter klaar en ondanks het feit dat we niet over het thuisvoordeel beschikken, geloven we in winst. Als underdog één keer verrassen in Aalst, in combinatie met winst in eigen midden, is de challenge,” aldus nog Serge Crevecoeur.