Alles wat u moet weten over de EK-voorbereiding van de Rode Duivels

Print
Alles wat u moet weten over de EK-voorbereiding van de Rode Duivels

Foto: Jeffrey Gaens

De Rode Duivels beginnen vandaag écht aan hun voorbereiding op het EK, dat begin volgende maand van start gaat in Frankrijk. Elf spelers verzamelen donderdag in Knokke, twaalf andere spelers sluiten later aan. Maar hoe ziet de voorbereiding van onze nationale trots er precies uit? Je ontdekt het hier.

19 mei - 21 mei: stage in Knokke-Heist

De voorbereiding van de Rode Duivels start aan de Belgische kust. Elf Duivels blazen op donderdag 19 mei verzamelen in Knokke-Heist. Ze logeren er in hotel La Réserve en trainen in het stadion De Taeye in Heist (Pannenstraat 282, 8301 Heist-aan-Zee). Op die trainingen zijn supporters toegelaten, maar ze zullen wel streng worden gecontroleerd. Tassen, rugzakken en handtassen zijn niet toegelaten.

  • Donderdag 19 mei: open training om 17u + handtekeningensessie
  • Vrijdag 20 mei: open training om 11u + handtekeningensessie
  • Zaterdag 21 mei: open training om 10u - namiddag vrij

22 mei - 28 mei: stage in Lausanne (Zwitserland)

Na de korte stage in Knokke-Heist, reizen de Duivels zondag naar het Zwitserse Lausanne. Daar zullen ze logeren in hotel Beau Rivage. De stage wordt op zaterdag 28 mei afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Zwitserland. De aftrap wordt om 16.15u gegeven in het Stade de Genève in Genève.

29 mei - 6 juni: stage in Genk

De laatste rechte lijn naar Frankrijk wordt ingezet met een stage in Genk. De Duivels logeren vanaf zondag 29 mei in hotel Stiemerheide en trainen in de Cristal Arena, de thuishaven van KRC Genk. Ook in de aanloop naar het WK 2014 kozen Marc Wilmots en zijn staf al voor Genk.

Tijdens de stage spelen de Rode Duivels ook twee oefenwedstrijden. Die vinden telkens plaats in het Koning Boudewijnstadion in Brussel:

  • Woensdag 1 juni: België-Finland, aftrap om 20.45u
  • Zondag 5 juni: België-Noorwegen, aftrap om 18u

7 juni: op naar Frankrijk

Op 7 juni vliegen de Rode Duivels naar Bordeaux in Frankrijk, waar ze hun basiskamp opslaan tijdens het EK. België zit er in een poule met Italië, Zweden en Ierland. De eerste wedstrijd wordt op 13 juni gespeeld.

  • Maandag 13 juni: België-Italië in Lyon, aftrap om 21u
  • Zaterdag 18 juni: België-Ierland in Bordeaux, aftrap om 15u
  • Woensdag 22 juni: Zweden-België in Nice, aftrap om 21u