“Dit had ik nodig. In België vond ik geen rust meer”

Annemie Struyf woont jaar in Frankrijk zonder gezin voor nieuw programma

Print
Annemie Struyf woont jaar in Frankrijk zonder gezin voor nieuw programma

Twee maanden na haar verhuis naar Frankrijk mag Annemie Struyf (55) eindelijk vertellen waarom ze een heel jaar zonder haar gezin in een ander land is gaan wonen. Voor haar nieuwe tv-programma Ma Vie en Rose volgt Annemie Vlamingen die in Frankrijk hun droom willen waarmaken. In één klap realiseert ze ook haar eigen droom. “Ik móést even weg uit België.”

Het Toscane van Frankrijk, zo wordt de streek van de Dordogne en Lot-et-Garonne genoemd. Annemie Struyf heeft er al jaren een buitenverblijf. “We brachten daar ­onze vakanties wel door, maar de laatste jaren kwam ik er minder en minder. Te druk, te veel werk. Dat begon te knagen. Wat als ik hier wat lánger zou kunnen blijven? Waarom geen jaar? Ik wou niet wachten tot mijn pensioen om die knoop door te hakken, dus heb ik het gewoon gedaan. Om een tv-programma en een boek te maken.”

Annemie vertoeft er niet als enige buitenlander. Het is een streek waar naast Nederlanders en Britten ook veel Vlamingen terecht­komen. “De voorbije jaren heb ik hun wonderlijke verhalen kunnen volgen. Dat interesseert me mateloos. Ik ben hier niet om de hele dag in mijn hangmat te liggen en rozen te snoeien. (lacht) Al moet ik wel zeggen dat de ruimte, het klimaat, de zuurstof, de stilte, het ritme van de natuur en de vriendelijkheid van de mensen me enorm bevallen.”

Vijf kinderen thuisgelaten

Annemie heeft vijf kinderen, van 27, 25, 23, 19 en 12. Die bleven allemaal thuis.

Lees het volledige artikel vandaag in uw krant.