Buurtwacht pocht: “Bod van 138.900 dollar voor wapen waarmee ik zwarte tiener doodschoot”

Print

George Zimmerman zou een koper hebben gevonden voor het wapen waarmee hij de ongewapende zwarte tiener Trayvon Martin in 2012 doodschoot. Dat meldt de organisatie United Gun Group, die de veiling van het wapen via haar website organiseert. Volgens CNN zou het laatste bod 138.900 dollar (123.764 euro) bedragen. De echtheid van het bod kon echter niet worden bevestigd, aangezien de website vermoedelijk al verschillende keren is gehackt sinds de veiling online staat.

United Gun Group meldde woensdag op Twitter dat Zimmerman verschillende aanbiedingen kreeg voor het wapen, en die aanbiedingen momenteel worden geverifieerd.

De buurtwacht Zimmerman schoot op 26 februari 2012 de 17-jarige Martin dood in de Amerikaanse staat Florida. Enkele minuten voor de moord belde hij naar de politie om een “echt verdachte man” te melden die “niets goeds van plan lijkt”. De ongewapende Martin keerde op dat moment terug van een supermarkt. Na zwaar protest in heel Amerika werd Zimmerman alsnog aangeklaagd. Toen de man in 2013 werd vrijgesproken, leidde dat opnieuw tot massale protesten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Nadat Zimmerman het 9mm-wapen online plaatste volgde opnieuw een storm van protest via het internet. Hij prijst het wapen aan als “uw kans om een stuk Amerikaanse geschiedenis te verwerven”. Een deel van de opbrengst wil hij naar eigen zeggen gebruiken “om het geweld van Black Lives Matter tegen politieagenten te bestrijden”. Daarnaast hoopt hij de carrière van Angela Corey, de aanklager in zijn zaak, en “Hillary Clintons anti-vuurwapenretoriek” te beëindigen.

(belga)