Stoffel Vandoorne weer achter stuur van F1-wagen: “Positieve en productieve dag”

Print
Stoffel Vandoorne weer achter stuur van F1-wagen: “Positieve en productieve dag”

Foto: Photo News

Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) heeft woensdag voor het eerst sinds zijn F1-debuut in de Grote Prijs van Bahrein opnieuw achter het stuur gezeten van de MP4-31. Tijdens de tweede dag van de testdagen in Barcelona reed de reserverijder van McLaren 108 rondjes. Hij liet de tweede tijd van de dag (1:24.006) optekenen, de zesde in totaal. De Nederlandse tiener Max Verstappen (Red Bull-TAG Heuer) reed woensdag de scherpste tijd, acht tienden sneller dan Vandoorne.

“Ik voelde me onmiddellijk goed in de wagen”, verklaarde Vandoorne. “Natuurlijk had ik enkele aanpassingsrondjes nodig. Maar het voertuig is in positieve zin geëvolueerd sinds Bahrein, met name op het gebied van de downforce. Het is een positieve en productieve dag geweest.”

Vandoorne kwam voor de testdagen in Barcelona over van Japan, waar hij afgelopen weekend in actie kwam in de Super Formula. “Het is makkelijker om in de wagen te kruipen als je een heel weekend geracet hebt. Je moet je echter altijd aanpassen aan de F1, zeker na racen in de Super Formula. Maar ik werd het vrij snel weer gewoon. Als piloot wil je natuurlijk zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je wagen. Maar ik probeer te profiteren van elk moment. De wagen is in positieve zin geëvolueerd, dus ik ben tevreden.”