'FC De Kampioenen'-dames zeggen 'Tarara!'

Print
Sint-Truiden - An Swartenbroekx schreef speciaal voor Theater De Roxy in Sint-Truiden de relatiekomedie ‘TARARA!’ . De acteurs Ann Tuts, Immanuel Lemmens ('Galaxy Park'), Yves Caspar, Gunter Reniers ('De Kotmadam') en An Swartenbroekx zelf, zorgden voor een meer dan geslaagd première-weekend.

BV’s als Johny Voners, Gerty Christoffels, Frieda Van Wijck en Jaak Van Assche zakten speciaal af naar de fruitstad om de geboorte van An’s eerste theaterstuk live mee te maken. Alle reacties, ook die van de vele toeschouwers waren unaniem lovend.
Gunter Reniers, acteur en bezieler van De Roxy: “Die positieve reacties lijken logisch, want An is al langer scenariste voor tv en film, maar toch is schrijven voor theater weer een heel ander paar mouwen. De spanningsboog duurt langer, de locaties zijn beperkter, de publieksreacties zijn directer, … An is er echter met verve in geslaagd om een plezante, subtiele relatiekomedie te bedenken waarbij het publiek zich kostelijk amuseert. Humor is daarenboven een moeilijk genre. Iedereen vindt bijvoorbeeld ‘oorlog’ erg, maar niet iedereen lacht met dezelfde grap. Het komt er dus op aan om grappen te bedenken die veel mensen grappig vinden. En dat is gelukt bij TARARA!”
Johny Voners:”Tarara! is puur vakmanschap zonder platvloersheid. Iedereen moet gaan kijken”. Gerty Christoffels: ”De herkenbaarheid is hilarisch. Iedereen heeft wel een relatie met of zonder problemen en in ‘TARARA!’ zien we de personages heerlijk verdrinken in hun pogingen om van hun relatie een toprelatie te maken.” Jaak van Assche: “Er zit een enorme vaart in het geheel, zowel in het verhaal als in de manier van acteren, en dat is aangenaam om naar te kijken. Ik weet zeker dat ‘TARARA!’ een lang leven beschoren is, in heel Vlaanderen.”
‘TARARA!’ loopt nog tot en met 29 mei in Theater De Roxy met twee van onze bekendste Vlaamse actrices. Ook u kan er nog bij zijn : www.deroxy.be of 0479/02.70.52. In het najaar gaat de voorstelling op tournee.

foto's : dimitri louwet


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio