Blokker test nieuw concept in Maasmechelen na recordverlies

Print
Blokker test nieuw concept in Maasmechelen na recordverlies

Foto: hbvl

Hasselt / Maasmechelen -

De Nederlandse winkelketen Blokker heeft vorig jaar zijn grootste verlies ooit geleden. Het familiebedrijf boekte een verlies van 52 miljoen euro. Belangrijkste oorzaak zijn de dalende marges. “Toch dient er zich voor Blokker geen V&D-scenario aan”, vindt de Nederlandse retailexpert Cor Molenaar. De komende maanden wordt ook in België gestart met een nieuw winkelconcept, onder meer in Maasmechelen.

Nederlandse media hielden de voorbije dagen rekening met een recordverlies van 80 miljoen euro. Uiteindelijk ging Blokker voor 52 miljoen euro in het rood. Een jaar eerder kwam de detailhandelaar nog uit op een verlies van 20 miljoen euro. De omzet daalde van 2,1 miljard euro in 2014 tot 2,08 miljard in 2015. Blokker omschrijft de daling als ‘fractioneel’. Gelukkig waren er de onlineverkopen. Die gingen met 37 procent vooruit. Anders was het verlies nog groter geweest.

De verliezen vielen vooral bij de huishoudwinkels Blokker en Marskramer. Daar zijn de problemen het grootst. De speelgoedwinkels Bart Smit en Intertoys zagen hun omzet nagenoeg gehandhaafd en bij de woonwinkels Xenos en Leen Bakker steeg de omzet. Blokker heeft in totaal elf winkelformules, is actief in acht landen en telt 22.000 werknemers.

Wat de toekomstplannen van Blokker zijn, leest u donderdag in Het Belang van Limburg .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio