Schreurs op dinsdag

Vier goals

Vier goals

Foto: AFP

Hoe wereldvreemd voelden we ons, toen vorig weekend deze krant de lijst publiceerde van de 25 Rijkste Limburgers en we de lijsttrekker van haar noch pluim bleken te kennen. Weet u misschien wie Stanislas Emsens is? Vivant caché vivant heureux, heet dat in het Frans. Blijkbaar doen ze al decennia gouden zaken in Lommel onder het motto ‘Moet er nog zand zijn?’

Ze hebben vooral hun kop in het zand gestoken, zoveel is zeker. De zilveren medaille is dan weer bekender: Roland Duchatelet, die slechts één derde bezit van het fortuin van de familie Emsens. Hoe komt het dat zijn achterstand zo groot is geworden?

Eén van de verklaringen is dat de heer Duchatelet hier te weinig betaald krijgt voor zijn wekelijkse column, hetgeen ook van andere columnisten mag gezegd worden. Uiteindelijk hebben we er de lijst van 500 Rijkste Belgen bijgehaald. Schokkend: de familie Baert, volbloed uitgeversfamilie van deze krant en de hand waaruit wij ons dagelijks brood eten, klokt af op plaats 320, één plaats na Eden Hazard, die dit seizoen bij Chelsea amper 4 goals gescoord heeft aan een weekloon van 400.000 euro. En die Hazard heeft niet eens personeel in huis, tenzij misschien zo’n Britse butler.

Het mooiste aan die 500 Rijkste Jongens en Meisjes is, wanneer je de lijst voorbij 500 bekijkt. Op 530 staat Helmut Lotti, waarvan we aannemen dat die zich rijk heeft gezongen. 531 Paul Jambers, 532 Koen Wauters, 534 Chris Van den Durpel, 535 Rocco Granata die één plaatsje hoger staat dan Salvatore Adamo op 536. Op 537 staan Luc Appermont en Bart Kaëll (elk de helft?). Heel knap van onze Luc, die Urbanus klopt op 538 en onze dakwerkster Goedele Liekens op 539. Francesca Vanthielen, héél sterk geacteerd in Aspe op 543, 544 is verrassend voor Ben Crabbé, de drummer van de Kreuners die zijn baas Walter Grootaers verslaat met één punt. Op 546 Kristel van K3, die Josje pas ontvriend heeft.

Een meisjesruzie. Conclusie: geld maakt niet gelukkig, maar dat wisten we al.

www.armandschreurs.eu