Stany Crets steekt eigen vrouw in lijf van getormenteerde Evita

Stany Crets zet zijn schouders onder de gloednieuwe musical van Music Hall. In de Vlaamse versie van ‘Evita’ zal hij overigens bekend volk aan zijn zijde hebben staan. Niemand minder dan zijn vrouw Ann Van den Broeck zal de getormenteerde Evita spelen.

mige

Op 30 september 2016 stelt Music Hall een gloednieuwe Vlaamse versie voor van de legendarische musical Evita. De poprockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice over de onsterfelijke Argentijnse presidentsvrouw Eva Perón wordt geregisseerd door Stany Crets. Laurent Flament, bekend van So You Think You Can Dance, neemt voor het eerst de choreografie van een musical voor zijn rekening.

Naast Ann Van den Broeck, die Evita speelt, zal ook Hans Peter Janssens te zien zijn. Na zijn musicaldebuut als Padre in ‘De Man van La Mancha’, speelde hij in Scheveningen zowel Raoul als het Spook in ‘The Phantom of the Opera’. Hij vertolkte Jekyll en Hyde, was opnieuw het Spook in Antwerpen en speelde Jean Valjean in ‘Les Misérables’, zowel in Antwerpen als in de Londense West End. In Londen speelde hij trouwens ook een tijdlang Valjeans aartsvijand Javert. Andere opmerkelijke musicalrollen van Hans Peter zijn Graaf Von Krolock (‘Dans der Vampieren’), Korchak (‘Tarzan’), Simon Doucet (‘Lelies’) en Dracula.