Lentefeest van Femma-Rekem scoort met artiestenparade.

Print

Foto: Heleen Vleugels

Rekem

Lanaken - Welgeteld 46 leden kwamen goedgemutst afgezakt naar het OC-Kleinveld in Rekem voor het jaarlijkse Lentefeest van Femma-Rekem dat dit jaar volledig in het teken van muziek stond.

Met als thema 'artiestenparade' werden de leden via de uitnodiging opgeroepen om naar het feest te komen in aangepaste kledij. Om deze oproep te stimuleren, werd hieraan een wedstrijd gekoppeld waarbij de best verklede deelnemers kans maakten om een bloemenbon of cd-bon te winnen. Deze prijzen gingen naar de leden Bertje en Linda.
Na het welkomstaperitief met hapje volgde het openingswoord van de voorzitster met aansluitend het traditioneel bezinningsmoment. Vervolgens werden de barbecue en het buffet geopend en deden alle gasten zich tegoed aan alle lekkernijen. Deze barbecue werd afgerond met een heerlijk dessert.
En dan was het zo ver. Het podium werd bestormd door tal van bekende artiesten voor een geweldige playbackshow. Zo beet bestuurslid Leonie de spits af met haar versie van ‘Ik spring uit een vliegmachine’ van de legendarische schlagerzanger Eddy Wally. Uiteraard mochten Ria Valk met de ‘worstjes op de borstjes” en de Zangeres Zonder Naam met ‘Mexico’ niet ontbreken op het podium. Speciaal voor deze gelegenheidsshow werd het ’Duo de Bock en van Duin’ nog eens uit de kast gehaald. Hilariteit alom met een prachtige vertolking door Bertje Stevens en Linda Winten; hoe kan het ook anders. Ook K3, Nathalia, Rein de Vries en Rocco Granata passeerden de revue. En last but not least was het de beurt aan niemand minder dan Zwarte Lola. Gehuld in een babydoll zette de roodharige Gert Gerets een parodie neer van Lola zoals ze nooit eerder te zien was.
Aan het eind van de feestavond werden de leden Josianne Kuypers en Thea Slootmaekers letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet voor 50 jaar lidmaatschap bij Femma. De feestavond werd afgerond met een tombola waarna alle dames naar huis gingen met een bloemetje als presentje voor moederdag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio