LOOIse AV heren promoveren

Print
LOOIse AV heren promoveren

Foto: Marcel Boons

Tessenderlo - Op Pinksterzondag mocht de Looise AV mannenploeg op eigen terrein laten zien dat zij, net als de dames op de dag voordien , een promotie naar een hogere afdeling kon afdwingen. Bij winst zou dat voor de mannen een stijging van 2de naar eerste landelijke betekenen. Wie van de clubs de beste is werd uitgemaakt tijdens de Beker Van Vlaanderen. Doordat de overige elf concurrerende clubs eveneens hun zinnen op de titel gezet hadden moest er onder het waakzaam oog van coach Frank Bastiaens op hoog niveau gepresteerd worden.

Dries Vandervelde opende knap met een 2de plaats bij de 400m horden wat Looise 11 punten opleverde.
Thomas Verbiest werd 3de op 400m en verdiende hiermee de daaraan verbonden 10 punten. Voor verdere derde plaatsen zorgden Martijn Lynen bij de 100m , Krijn Vankoolwijk bij 3000m, Lander Vanderspikken bij 5000m enThibaut Didden bij hoog. Jeroen Hendrikx ronde zijn 1500 af op een vierde plaats. Met zijn zesde plaats op 800m was Matthias Gombeer goed voor 7 punten.
Bij hinkstap gingen er 9 punten naar Frederik Sijsmans. DriesVandelo gooide de speer naar 6 punten. Daniel Durwael werd ingezet bij de 200m en bracht vier punten mee naar de LOOIse AV lijst.
Door zijn sprong bij ver dikte Jesse Hoobergs het Looise puntenaantal aan met 8 eenheden.
Wie er dan nog twijfelde aan de krachttoer van LOOIse mocht bij kogel en discus de maximum score van tienkamper Niels Pittomvils bij de tussenstand noteren.
Als afsluiter was de aflossingsproef 4x100 een overwinning en werden er voor de 4x400 acht punten bij de score bijgeteld.
Uiteindelijk finishte LOOIse AV als eerste met 151 punten voor ARAC (125pnt) en BRAB (124 pnt.)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio