VIDEO. Fietsen door het ziekenhuis in 'Topdokters'

Print
VIDEO. Fietsen door het ziekenhuis in 'Topdokters'

Foto: VIER

De 'Topdokters' van VIER toonden ons vanavond weer een blik achter de schermen van de medische wereld.

"Ik heb altijd gezegd: 'Een dokter moet ik niet hebben!'"

Liefde op de werkvloer, de ene is ervoor de andere ziet meer na- dan voordelen. Cardiochirurg Inez Rodrigus woont en werkt samen met haar partner. "Wij vinden dat leuk," ook al is er "wel weinig romantiek op het werk", geeft ze toe. Hematoloog Tessa Kerre denkt er anders over "ik heb altijd gezegd: 'Een dokter moet ik niet hebben8'" En dat is haar naar eigen zeggen ook gelukt. Chris Van Der Linden ziet er ook wel voordelen van in, een partner in de gezondheidszorg "die begrijpt natuurlijk beter wat het inhoudt".

 

Huwelijksreis

Er hangt meer liefde in de lucht, Hematoloog Tessa Kerre werd op de dag dat ze 25 jaar samen is met haar vriend, ten huwelijk gevraagd. Ze zijn de grote dag volop aan het plannen, en ook de huwelijksreid wordt bekeken. Ook al lijkt de bestemming al vast te liggen. Want, "Waar kun je beter op huwelijksreis gaan dan naar Italië"?

 

Sport is gezond

De topdokters komen met gemak elke dag aan het gewenst aantal stappen "vijf kilometer is een evidentie". Maar ze kunnen soms "ook eens een sprintje trekken" of nemen de fietsen om zich in het ziekenhuis te verplaatsen. 

 

"Voor onszelf en elkaar zorgen"

Dokters hebben geen 'nine to five job'. "Ik schiet te kort als partner, als moeder, als dochter, als vriendin. Het is altijd "Ja, sorry, ik moet nog werken." Ze vragen vaak veel begrip van familie en vrienden door de moeilijke werkregeling.