VV Goldenstar scoort wereldrecord op Fun-Bike

Print
VV Goldenstar scoort wereldrecord op Fun-Bike

Foto: Eddy Rochus

Borgloon - Voorbije maandag 16 mei 2016 heeft VV Goldenstar een wereldrecord neergezet om gedurende 9 uur een afstand van 45 km af te leggen met een fun-bike. Van Scherpenheuvel naar Borgloon.

Een fun-bike, of ook een bierfiets genoemd, is een fiets waar men met 17 personen kan op plaatsnemen en met 10 mensen tegelijk kan trappen.
De aftrap werd om 7.30 uur gegeven in Brasserie De Baron met een lekker ontbijt, spek met eieren, om zo de nodige calorieën op te doen en zeker ook om een goede bodem neer te leggen. Om 9 uur werd het startschot gegeven voor de basiliek van Scherpenheuvel, waar nog snel een kaarsje gebrand werd.
De eerste kilometers gingen wat bergaf tot Diest, wat zeer vlotjes ging, maar al snel werd duidelijk dat dit niet bleef duren zodra de eerste bergjes kwamen opdagen. Op die momenten werd het iedereen duidelijk dat het geen lachertje ging zijn. Zelfs op vals plat was iedereen zijn kracht nodig om telkens boven op de top te geraken. Er werd in totaal 74 meter gedaald, maar er was ook 104 meter hoogteverschil in klimwerk nodig. Gelukkig hing er een vaatje van het huisbier “Arnold van Loon” aan. Dit gaf geregeld de nodige steun om verder te fietsen!
De weg liep van Scherpenheuvel naar Diest, via Halen naar Herk-de-Stad. Hier werd er even gedacht dat ze er bijna waren. Maar ze bleken daar maar halfweg te zijn, het moeilijkste stuk hadden ze nog voor de boeg. Dan werd er maar overgegaan om een stevig middagmaal te benuttigen.
De weg werd verdergezet via Stevoort, Alken en Wellen om uiteindelijk in Borgloon aan te komen. En blijkbaar duurde elke kilometer langer dan in het begin. Vanaf Wellen ging het alleen maar bergop naar Borgloon. En de laatste loodjes wogen inderdaad het zwaarst! Maar opgeven was geen optie, dus er werd stevig doorgefietst.
Eenmaal aangekomen in Borgloon werd er nog een extra toertje doorheen het centrum gefietst, met geregeld een tussenstop aan een Loons cafe.
De ziekenwagen van de plaatselijke Rode Kruis-afdeling van Borgloon heeft de fun-bikers de hele weg vergezeld. En soms was het nodig om de nodige steun te verlenen.
Rond 18 uur was het einde in zicht en werden ze toegejuicht door de supporters aan Brasserie de Baron in Borgloon.
Eind goed, al goed! Met de nodige felicitaties aan het ganse team, want alleen dankzij het uitstekende teamwerk is het doel bereikt. Het wereldrecord is op zak!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio