Dumoulin start in Ronde van Polen als voorbereiding op wegrit in Rio

Print
Dumoulin start in Ronde van Polen als voorbereiding op wegrit in Rio

Foto: Photo News

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) neemt deel aan de Ronde van Polen (World Tour) die van 12 tot 18 juli verreden wordt. Dat meldt de organisatie via een persbericht. Het wordt zijn voorbereiding op de Olympische Spelen waar hij in de tijdrit mikt op goud.

De Nederlander die enkele dagen de roze trui droeg in deze Giro en de openingstijdrit won, maakt van de tijdrit op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn belangrijkste doel van het jaar. Hij zal niet deelnemen aan de Tour de France, wat de voorbije dagen in enkele media werd geopperd, maar wel aan de Ronde van Polen, eveneens een World Tour-koers. “Tom zal voor en na de Ronde van Polen ook nog een hoogtestage inlassen”, klinkt in een persbericht van de organisatie. “Voor Dumoulin wordt het zijn eerste deelname aan de Ronde van Polen die op 12 juli start en niet zoals andere jaren in augustus wordt verreden. Onze koers is voor veel renners de ideale voorbereiding op die Olympische Spelen”, laat organisator Czeslaw Lang nog optekenen in het persbericht. “Vandaar dat we ons ook nog aan enkele andere toppers mogen verwachten.”

In de Giro beleefde Dumoulin dinsdag trouwens geen al te beste dag en moest hij het peloton met favorieten laten rijden op de voorlaatste klim. Hij kwam binnen op dertien minuten van de winnaar. De Nederlander zakte zo uit de top tien van het klassement en valt terug naar plaats 29 op 11:42 van leider Jungels.