Nieuwe vergunning voor Rock Werchter: “Dit is bijzonder goed nieuws”

Print
Nieuwe vergunning voor Rock Werchter: “Dit is bijzonder goed nieuws”

Foto: BELGA

Live Nation Festivals en de BVBA Werchter Park hebben een vergunning gekregen om de komende 20 jaar de festivalweide en camping in Werchter uit te baten. “Dat is bijzonder goed nieuws”, zegt festivaldirecteur Yo Van Saet, die in een persbericht voorts de provincie dankt voor het vertrouwen.

“We gaan de komende jaren vooral voortwerken op de reeds ingeslagen weg en de inspanningen op vlak van milieu onverminderd verder zetten”, aldus Yo Van Saet. Ze verwijst hierbij naar het ‘gebalanceerd mobiliteitsplan’, het afvalinzamelingsbeleid met de focus op recyclage, de vervanging van de dieselgeneratoren die activiteiten van elektriciteit voorzien en de hoogspanningscabine die onlangs werd geïnstalleerd “waardoor het gebruik van duurzame elektriciteit een realiteit wordt”.

In de nieuwe vergunning maande de deputatie de organisatoren onder meer aan bijkomende initiatieven te nemen om festivalbezoekers ertoe aan te zetten zich met de fiets of het openbaar vervoer te verplaatsen. Daarnaast werd het gebruik van water uit diepe grondwaterwinningen verboden voor het beregenen van het terrein of andere laagwaardige toepassingen. Omwille van de geluidsoverlast voor omwonenden werd gevraagd om het gebruik van generatoren te beperken en ook maatregelen te nemen om de geluidsoverlast op campings te beperken.

Lees meer over de festivals