112 festivalgangers met drugs betrapt op Extrema Outdoor in Houthalen

Print
Houthalen-Helchteren -

Op de zesde editie van het dancefestival Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren werden het voorbije weekend 112 personen met drugs betrapt. Er waren ruim 40.000 bezoekers. Dat heeft het parket van Limburg dinsdag bekendgemaakt. Van degene die op drugsbezit betrapt werden, betaalden 87 onmiddellijk een minnelijke schikking via de bankterminal. Vijfentwintig mensen kregen een overschrijving mee.

Het parket van Limburg hanteert een specifiek drugsbeleid voor festivals. Doel is te voorkomen dat jongeren gaan experimenteren met drugs. Dat kan alleen door duidelijk te maken dat drugsbezit op festivals niet getolereerd wordt. Daarom moeten mensen die betrapt worden, meteen een minnelijke schikking betalen.

“Laat duidelijk zijn dat zij die verdacht worden van dealen of die grote hoeveelheden drugs bezitten, meteen gearresteerd worden met het oog op een aanhoudingsmandaat door de onderzoeksrechter,’‘ aldus de persmagistraat.

Het is nu het derde festival in Limburg waar bezoekers met drugs op zak meteen een minnelijke schikking voorgesteld kregen. De procedure werd voor het eerst toegepast tijdens de Pukkelpopeditie van 2015. De tweede keer was op het Daydream festival in Lommel.