© Dorien Coenen

© Dorien Coenen

© Dorien Coenen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen Vrije Basisschool Sint-Willibrordus dagen wetenschappers uit

Op maandag 9 mei vond ‘De Wetenschapsbattle – editie Limburg’ plaats in de Vrije Basisschool Sint-Willibrordus in Maasmechelen. De Wetenschapsbattle is een wedstrijd waarbij telkens vier wetenschappers het tegen elkaar opnemen. Dit is een initiatief van The Floor is Yours, in samenwerking met Mundo. The Floor is Yours bestrijdt saaie en onduidelijke wetenschapspresentaties door training en tips voor onderzoekers. Mundo is de methode wereldoriëntatie voor de lagere school van uitgerij Die Keure.

Dorien Coenen

Met de Wetenschapsbattle maakten we de kinderen warm voor wetenschap. Dat deden we door de wetenschap naar onze school te halen en de leerlingen hierin een hoofdrol te laten spelen.

We daagden de wetenschappers uit om complexe theorieën op een eenvoudige en overtuigende manier over te brengen voor een zaal met 80 kinderen. Een kinderjury zorgde voor feedback en het publiek, de leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar, mocht vragen stellen. Na alle presentaties brachten de kinderen hun stem uit. Terwijl de leerlingen van het 6de leerjaar voor een intermezzo zorgen, telde het stemteam alle stemmen. Uiteindelijk kon UHasselt-doctoraatsstudent Martijn Peeters de leerlingen overtuigen met zijn presentatie waarin minions en K3 voorkwamen. Hij doet onderzoek naar minuscule deeltjes die licht geven en die ziektes zoals Parkinson en MS kunnen opsporen en eventueel genezen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer