Sinead O’Connor haalt in open brief hard uit na verdwijning

Print

Archiefbeeld Foto: AP

Een dag na haar verdwijning heeft Sinead O’Connor (48) op Facebook hard uitgehaald naar haar ex-man. In een open brief beschuldigt ze hem ervan dat hij niks voor haar gedaan heeft. Ook haar vader moet het ontgelden.

De verdwijning van O’Connor was onrustwekkend. De zangeres kampt namelijk al lang met psychische problemen. De oorzaak daarvan legt ze vooral bij haar ex-man John Reynolds, maar ook bij haar eigen vader.

“Pa, bij mijn moeder ben je er nog mee weggekomen, maar dat zal dit keer niet lukken. Als jullie gekregen hadden wat jullie wilden, zou Jake (het eerste kind van Sinead, red.) nu niet leven. Ik ben de enige die voor hem gevochten heeft omdat ik van hem hield. Jij en John hebben me bij het ziekenhuis afgezet om van hem af te raken”, zo schrijft Sinead op Facebook. “Hoeveel abortussen heb jij op je geweten, John? Heb je ze geteld? Ik ben zestien jaar geleden gestopt met tellen.”

“Emotionele ondergang”

Wat verderop zegt de zangeres dat John de oorzaak is van haar psychische problemen. “Jij bent de organisator van mijn totale psychologische en emotionele ondergang. En ik zal nooit naar jou of een van mijn kinderen terugkeren, leer er maar mee leven. Leg aan Shane en Yeshua (de 2 jongste kinderen van Sinead, red.) maar uit waarom mama verdwenen is. Jij onchristelijke, ondankbare criminele leugenaar.”

Op Facebook zegt O’Connor ook nog dat ze niet meer in staat is om te werken of om op te treden door haar psychische toestand. De behandelingen bij psychologen en psychiaters hebben er ook voor gezorgd dat ze veel geld kwijt is, zo zegt ze. “Ik heb ontzettend hoge medische kosten en heb zware trauma’s opgelopen door de manier waarop je me gemarteld hebt.”

“In de steek gelaten”

Sinead O’Connor dreigt er ook mee naar de rechter te stappen. “Ik zal jullie allen in de rechtbank zien. Ik wil een schadevergoeding. Je hoopt er maar best voor dat ik sterf, want in tegenstelling tot mijn arme moeder, zal ik dit niet laten vallen. We zullen met z’n allen in de rechtbank zitten en dit zal voor eens en voor altijd publiekelijk uitgeklaard worden. Jullie hebben me allemaal in de steek gelaten”, zegt ze nog in de post op Facebook. “Jullie hebben me voor dood achtergelaten.

Vermist na fietstocht

De Ierse zangeres was sinds zondag vermist. O’Connor was vertrokken voor een fietstocht in het Amerikaanse Chicago, maar sindsdien had niemand haar nog gezien. Ze werd als vermist opgegeven. Omdat O’Connor volgens de politie suïcidaal is, werd het beschouwd als een onrustwekkende verdwijning. Maandagavond werd de zangeres veilig en wel teruggevonden.