Mode

Ontwerpster van Beyoncé en Madonna in zee met & Other Stories

Print
Ontwerpster van Beyoncé en Madonna in zee met & Other Stories

Foto: & Other Stories

De naam Zana Bayne doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar ze is wel een grote dame in beroemde kringen. De New Yorkse ontwerpster creëert sinds 2010 gewaagde outfits in leer, werkte al veel beroemdheden en dit najaar ligt haar capsulecollectie in de rekken bij de Zweedse modeketen & Other Stories.

Bayne staat bekent om haar handgemaakte leren accessoires die al te zien waren op de catwalk bij grote modemerken zoals Comme des Garcons, Marc Jacobs en Prabal Gurung. Ook sterren zoals Beyoncé, Lady Gaga en Madonna toonden zich al fan van haar ontwerpen, die een knipoog zijn van de op sm en punk geïnspireerde esthetiek.

“Wij proberen een lederwarencollectie te maken voor moderne vrouwen en plaatsen hard en zacht daarbij in contrast tegenover elkaar; we halen stukken zoals het lederen harnas uit hun context en maken er een draag accessoire van”, zegt Zana Bayne in een persbericht.

De co-lab collectie van Zana Bayne zal vanaf de herfst van 2016 verkrijgbaar zijn bij een selectie winkels van & Other Stories en opwww.stories.com.

Niet te missen