Sportcafé op Stayen-site wordt 'Café Mignolet' voor één dag

Print
Sportcafé op Stayen-site wordt 'Café Mignolet' voor één dag

Foto: AFP

Sint-Truiden - Simon Mignolet speelt woensdagavond met zijn club Liverpool de finale van de Europa League tegen Sevilla. Ex-ploeg STVV supportert uitbundig voor "Sint-Truidens grootste exportproduct" in een speciaal omgetoverd café.

Ter ere van de Europa League finale, op woensdag 18 mei, wordt het Café du Soleil op site Stayen voor één dag 'Café Mignolet'. Het café zal morgen niet blauw-geel maar uitzonderlijk rood-wit kleuren. “Iedere supporter van Simon Mignolet en Liverpool FC wordt uitgenodigd om de wedstrijd live bij ons te volgen. Simon heeft veel betekend voor STVV, daarmee dat wij hem hier vanuit ons caféetje willen aanmoedigen”, stelt Olivier Discart van Café du Soleil. 

De wedstrijd zelf wordt om 20.45 uur afgetrapt maar de supporters zijn al veel vroeger welkom. “Café Mignolet opent al vanaf 12.00 uur ’s middags. De hele dag zal in het teken staan van Simon Mignolet en de clubliederen van Liverpool en STVV gaan die dag hand in hand. You’ll never walk alone zal te horen zijn tot op de Grote Markt”.

Ook de officiële Vlaamse supportersclub van Liverpool 'Flemish Reds' trekt woensdag massaal richting Sint-Truiden. De fanclub laat grote vlaggen en andere accessoires overkomen uit Oostende, waar de hoofdzetel zich bevindt. “Ik doe een oproep aan onze leden om massaal richting Café Mignolet af te zakken. Dichter bij Simon Mignolet zullen we die dag waarschijnlijk niet geraken. Dus als we massaal naar zijn geboortestad afzakken, kunnen we hem op een speciale manier naar de overwinning stuwen”, vertelt voorzitter Christophe Cogghe van de Flemish Reds.