Zigeunerkamp in Neder-Over-Heembeek moet deze week verdwijnen

Print
Zigeunerkamp in Neder-Over-Heembeek moet deze week verdwijnen

Foto: fg

Het zigeunerkamp dat werd opgetrokken in Neder-Over-Heembeek op de kruising tussen de Oorlogskruisenlaan en de Vuurkruisenlaan moet deze week verdwijnen. Als de bewoners niet zelf vertrekken zal de politie ingrijpen, laat de stad Brussel weten.

Het kamp dat bestaat uit reizende mensen van Franse nationaliteit staat er al een drietal weken. In eerste instantie had één familie van deze zigeunergemeenschap de toelating gekregen om er zich tot en met 30 april te installeren voor het bezoeken van een naaste in een Brussels ziekenhuis. Die datum werd al ruimschoots overschreden.

Bovendien werkte het kamp als een magneet en staan er nu zo’n vijftigtal kampeerwagens. “We willen dat de mensen deze week nog vertrekken. Als ze het niet uit eigen wil doen, zal de politie ingrijpen”, laat het kabinet van Brussels burgemeester Mayeur weten.

Sinds de komst van het kamp waren er al verschillende klachten binnengekomen, maar over de aard van die klachten kan het kabinet van burgemeester Mayeur geen verdere uitleg geven.