Concertband Maasmechelen in de startblokken voor Europees Harmonie Kampioenschap

Print
Concertband Maasmechelen in de startblokken voor Europees Harmonie Kampioenschap

Foto: Nele Conings

Eisden

Maasmechelen - Zaterdag 21 mei zal de Concertband aantreden op het Europees Harmoniekampioenschap dat wordt georganiseerd in Utrecht. De Concertband vertegenwoordigt België, in navolging van hun overwinning op het Vlamo Open Harmonie Kampioenschap in 2015.

De Concertband mag het kampioenschap op 21 mei afsluiten met een spectaculair en uitdagend programma. Naast het plichtwerk 'Cerebral Vortex', gecomponeerd door de Noorse componist Øyvind Moe, spelen ze niet minder dan 'De vuurvogel' van I. Stravinsky, 'Traveler' van D. Maslanka, en 'San Michele Arcangelo' uit Vetrati di Chiesa van O. Respighi. Ze nemen het op tegen orkesten uit Denemarken, Letland, Noorwegen, Nederland, Duitsland, Engeland en Zwitserland.
Dat de Maasmechelse Concertband ons land mag vertegenwoordigen op het Europees Harmonie Kampioenschap is volgens Schepen van Onderwijs Mieke Ramaekers een unieke kans. Het orkest behaalde eerder al eerste prijzen op het Certamen de Bandas de Valencia (2012) en op het Vlamo Open Harmonie Kampioenschap (2015).
Op vrijdag 20 mei organiseert de Concertband een Try-out concert waar ze hun wedstrijdprogramma voor publiek brengen. Dit concert zal doorgaan om 21u00 in het Cultuurcentrum. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via het secretariaat van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Theater & Dans Maasmechelen. Tel: 089/76.97.77


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio