Volwassen cursisten op uitstap naar Luik

Print

Foto: Cvo Cttlimburg Maaseik Neeroeteren Bree

Bree - Zondag 15 mei was het weer zover: naar jaarlijkse gewoonte trokken de cursisten van het eerste jaar Frans CTT Bree met hun leerkracht naar Luik. In het station van Hasselt werd afgesproken om samen met de trein van 9u50 naar Luik Palais te reizen. En dan zou het avontuur beginnen! Vanaf het uitstappen alles in het Frans.

Een klein uurtje later stonden we op “Place Saint-Lambert”, hartje Luik waar zich het prachtige “Palais des Princes Evecques” bevindt. Dit was de vertrekplaats voor onze ontdekkingstocht door Luik. Afspraak was dat vanaf dan de cursisten alle conversaties voerden. In het Frans natuurlijk! Ideale gelegenheid om hun opgedane kennis van de Franse taal in de praktijk te oefenen.
In het historisch centrum bezochten we de mooiste plekjes oa. Le Perron, L’Hôtel de ville, het standbeeld van de schrijver Georges Simenon, bekend door zijn Maigret verhalen, Court Saint-Antoine, les impasses en natuurlijk hebben we de 374 trappen van “Les Montagnes de Bueren” beklommen om tot bij de Citadelle te geraken. Enkele sportievelingen onder ons hebben ze zelfs 2 keer gedaan : 1 keer de gemakkelijke kant via kleine steegjes en tuintjes en 1 keer werkelijk de steile trappen. Uiteraard kon een bezoek aan de befaamde zondagsmarkt “La Batte” aan de oevers van de Maas niet ontbreken.
Het weer zat niet echt mee. Het was redelijk fris en af en toe vielen wat regendruppels, maar dat heeft de pret niet kunnen bederven!
Uiteraard hebben we geregeld een pauze genomen om een glaasje te drinken en in een leuk restaurantje aten we “les boulets liégeois” , een Luikse specialiteit.
Het was een leuke, leerrijke dag, die voorbij gevlogen is. Het was al snel 18u, tijd om terug in de trein te stappen richting Hasselt.
Heeft u interesse in het leren van een taal? dan kan je dit volgen aan onze instellingen te Bree, Genk en Maaseik. Info kan je vinden op onze website www.cttlimburg.be of je kan rechtstreeks contact opnemen met ons secretariaat te Bree, millenstraat 14 te 3960 Bree. Telefonisch kan op het nummer 089/77.83.44 en per mail op admbree@cttlimburg.be Het volgend schooljaar start op 1 september.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio