Ratten profiteren van cipiersstaking Lantin

Print

De gevangenis van Lantin ligt er ontzettend smerig bij. Dat blijkt uit beelden die onze redactie bereikten. "Ze bevindt zich in apocalyptische" staat, meldde ook de Waalse politicus Alain Onkelinx (PS). "Sommige cellen zijn deels uitgebrand, de binnenkoer is smerig. Ik vroeg aan de gevangenisdirecteur of dat molshopen waren, buiten." "Dat is van de ratten", zei hij. "Ik kon mijn ogen niet geloven."

De bovenstaande videobeelden die onze redactie bereikten, tonen de ernst van de situatie aan. Wat de PS-politicus in de gevangenis aantrof, is volgens hem onbeschrijflijk. Onkelinx bracht een bezoek aan de gevangenis in Lantin, waar de cipiers al meer dan drie weken staken. De hulp van de brandweer en het leger was al ingeroepen om gedetineerden te begeleiden. Onkelinx, van zijn beurt, stuurde dan weer een reeks foto's de wereld in.

In een Facebookpost verklaart de Waalse politicus dat hij 100 procent achter de staking van de cipiers staat omdat de werkomstandigheden erbarmelijk zijn. Hij vraagt zich daarbij luidop af “wanneer de regering en de N-VA daar eens iets aan gaan doen”.

“Het is zeker terecht dat minister Geens heeft beslist om dit gedeelte van de gevangenis met de grond gelijk te maken”, besluit de PS-politicus.