Alweer een Russische atleet geschorst wegens dopinggebruik

Print

De Russische gewichtheffer Aleksei Lovchev is door de Internationale Gewichtheffederatie (IWF) vier jaar geschorst wegens dopinggebruik. Dat maakte Lovchev dinsdag zelf bekend. Sergueï Syrtsov, de voorzitter van de Russische Gewichtheffederatie, bevestigt het nieuws.

“Maandag heb ik van het IWF de documenten ontvangen over mijn schorsing van vier jaar”, laat de 26-jarige Lovchev weten aan het Russische nieuwsagentschap TASS. “Maar ik ben het niet eens met die beslissing en ga in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal.”

In december 2015 maakte het IWF bekend dat er sporen van ipamorelin, een verboden hormonaal middel, in een staal van Lovchev gevonden waren bij een test tijdens het WK in Houston een maand voordien, waar de Rus wereldkampioen werd bij de +105 kg.

Lovchev beweert dat hij de toelating kreeg om het middel te gebruiken bij de behandeling van een blessure aan zijn knie.

Rusland kreunt nu al maanden onder een steeds groter wordend dopingschandaal. Tot op dit moment blijven Russische atleten uitgesloten van deelname aan internationale sporttoernooien, en het risico bestaat dat de Russen ook de Spelen in Rio (5-21 augustus) moeten missen.