Coulibaly en Ovono riskeren dan toch twee speeldagen schorsing voor vuile overtredingen

Print
Coulibaly en Ovono riskeren dan toch twee speeldagen schorsing voor vuile overtredingen

Foto: BELGA

Kalifa Coulibaly (AA Gent) en Didier Ovono (KV Oostende) riskeren geschorst te zijn tot het einde van het seizoen. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag voor beide spelers twee speeldagen schorsing en 800 euro boete gevorderd. Coulibaly en Ovono werden door de Reviewcommissie op het matje geroepen voor overtredingen op de zevende speeldag in Play-off I van de Jupiler Pro League.

In de met 1-4 verloren thuiswedstrijd tegen Club Brugge plantte Coulibaly in de dertiende minuut zijn studs op de knie van Brugge-doelman Butelle. De Malinese aanvaller van AA Gent kreeg geel van scheidsrechter Delferiere, maar werd door de tussenkomst van de Reviewcommissie alsnog voor de Geschillencommissie gedaagd.

Coulibaly en Ovono riskeren dan toch twee speeldagen schorsing voor vuile overtredingen
Foto: BELGA

Op de zitting van dinsdag kreeg hij te horen dat het Bondsparket twee speeldagen vordert, waardoor de wedstrijden tegen Oostende (19 mei) en KRC Genk (22 mei) aan hem dreigen voorbij te gaan. AA Gent betwist de overtreding niet, maar houdt vast dat er geen kwaad opzet in het spel was. De Buffalo’s vinden één speeldag schorsing of een voorwaardelijke sanctie voldoende.

Ovono voerde in de 58e minuut van de nederlaag op RSC Anderlecht (2-1) een tackle met beide voeten vooruit uit op Filip Djuricic. De Gabonese doelbewaker van de ‘Kustboys’ kwam er zonder kaart vanaf, maar de Reviewcommissie riep hem wel nog op het matje. De Bondsprocureur vond de manier waarop Ovono zijn tackle uitvoerde “niet thuishoren op een voetbalveld” en vraagt twee speeldagen schorsing. KVO speelt thuis nog tegen AA Gent en op verplaatsing bij landskampioen Club Brugge. Oostende geeft de overtreding toe, maar vraagt toch om één speeldag schorsing te schrappen.

De Geschillencommissie geeft zijn vonnis later op dinsdagnamiddag.