Philip Cracco strijdt tegen prostaatkanker: “Misschien ben ik er volgend jaar niet meer”

Print
Philip Cracco strijdt tegen prostaatkanker: “Misschien ben ik er volgend jaar niet meer”

Foto: VIER

Philip Cracco (53), de flamboyante ondernemer uit het televisieprogramma ‘The Sky is the Limit’, kreeg eind maart te horen dat hij prostaatkanker heeft. Een diagnose die hij in eerste instantie relativeerde, maar in Dag Allemaal praat hij dinsdag openlijk over zijn angsten: “Ik moet er rekening mee houden dat ik er volgend jaar misschien niet meer ben.”

Voor Philip en zijn vrouw Aisha kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel. Na een medische routinecontrole werden afwijkende bloedwaarden vastgesteld. Na meerdere onderzoeken kwam er eindelijk duidelijkheid over zijn toestand: prostaatkanker met uitzaaiingen naar de omliggende klieren.

De zakenman heeft intussen een operatie ondergaan. Tijdens de ingreep bleef Aisha de hele tijd in het operatiekwartier. “Ik stond naast de dokter toen hij Philip opereerde en kon alles op het scherm volgen”, zegt ze in Dag Allemaal. “Dat stelde mij gerust. Ik hoefde mij geen zorgen te maken.”

“Heel moeilijk met diagnose”

Over drie weken moet Philip op controle, en het koppel is optimistisch over de toekomst. “Maar in het begin hadden we het heel moeilijk met de kankerdiagnose”, zegt Aisha. “De grond zakte onder onze voeten weg, we wisten niet meer wat te zeggen. Die eerste dagen heb ik zowat alle mogelijke emoties gevoeld. Ik heb mij vaak de vraag gesteld: “Waarom wij!” Want je bent samen ziek. Die kanker treft niet alleen Philip, maar ook mij.”

Intussen proberen ze de draad van het gewone leven weer op te pikken. “Je weet wat ik altijd zeg, hé: het kerkhof ligt vol onmisbare mensen. Ik ben uiteindelijk maar één van de zeven miljard die hier rondlopen. Je moet je eigen bestaan kunnen relativeren, vind ik.”