Vanderbiest verlaat Cercle Brugge, weg vrij voor Antwerp?

Print
Vanderbiest verlaat Cercle Brugge, weg vrij voor Antwerp?

Foto: VDB

Het lijkt er steeds meer op dat Fred Vanderbiest de nieuwe coach wordt van tweedeklasser Antwerp. De coach verlaat alvast Cercle Brugge en niets lijkt de overstap naar stamnummer 1 nog in de weg te staan. Hij wordt eind deze week op Antwerp verwacht en brengt wellicht David Colpaert mee als analist.

Vanderbiest is al langer topkandidaat op de Bosuil, het grootste obstakel was zijn nog lopende contract bij Cercle Brugge. De 38-jarige Brusselaar had nog een verbintenis van twee jaar in West-Vlaanderen maar verlaat nu toch de vereniging. Het boterde de laatste tijd niet meer goed tussen Fred Vanderbiest en Cercle nadat zijn keeperstrainer Eric Deleu werd aangesteld als technisch directeur en de club ondanks een mondeling akkoord besloot om niet meer door te gaan met assistent-trainer Chris Janssens. Voor Vanderbiest zou het nu welletjes zijn geweest.

In onderling overleg met Cercle zou besloten zijn om zijn nog lopend contract (tot 2018) te ontbinden. Chris Janssens is ondertussen in beeld om assistent-trainer van Eric Van Meir bij Lierse te worden. Voor Vanderbiest ligt de weg naar Antwerp nu helemaal open en eind deze week de 38-jarige Brusselaar zelfs al op de Bosuil verwacht.

Vanderbiest liet eerder al verstaan dat hij één staflid zou willen meebrengen naar de Bosuil. Dat wordt wellicht David Colpaert, één van zijn assistenten bij Cercle Brugge en voorheen bij Oostende. Colpaert zou bij Antwerp de functie van halftijds analist op zich nemen. Assistent Johan Lauryssen en keeperstrainer Jerry Vanacker liggen nog onder contract bij Antwerp en dat blijft zo.

Antwerp is sinds het missen van de titel in tweede klasse op zoek naar een nieuwe trainer. Toen nam de club afscheid van hoofdtrainer David Gevaert, die mogelijk wel een andere functie krijgt binnen de club.