Beauty

Kapseltrend bij de sterren: de ijskoude bob

Print
Kapseltrend bij de sterren: de ijskoude bob

Foto: pn

Wat hebben actrices Jennifer Lawrence, Kristen Stewart en zangeres Taylor Swift met elkaar gemeen? Naast succesvolle carrières hebben ze deze zomer ook alle drie een blonde bob. Niet zomaar blond, wel een met ijskoude tint. BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt uit hoe je de look veilig bekomt.

“De bob is al twee jaar weer helemaal in en het ijsblond is ook niet helemaal nieuw”, zegt Jochen. De kapper vertelt erbij dat twee van zijn bekende klanten Tanja Dexters en Jessy De Smet al jaren met de kleur experimenteren. “Het is een uitstekende basis om er tijdelijke kleurtjes, een andere trend van het moment, op te plaatsen. Ze komen goed uit op dit koude blond”, klinkt het.

Het ijzige blond is nu het van het bij wereldberoemde sterren en is een variant op platinablond, maar dan met een asblonde ondertoon. Om de look te bekomen moet je haar in opperbeste conditie zijn, anders kan het wel eens mislopen. “Het haar moet volledig ontkleurd worden en daarom is het belangrijk dat je gezonde lokken hebt. Met Olaplex, een middel dat je haar beschermt tijdens en na het ontkleuren, kunnen we een stap verder gaan dan vroeger, maar als je haar niet in topvorm is, dan is ontkleuren niet aangewezen”, klinkt het.
 

 

A photo posted by Jochen Vanhoudt (@jochenclientology) on

 

Jochen voegt eraan toe dat je je beter niet zelf aan een ontkleuring waagt. Laat het over aan een professional die de gezondheid van je haar kan analyseren. “Het is een must om altijd voorzichtig te zijn en een goede diagnose te stellen”, zegt hij. Last van een uitgroei à la Kristen Stewart? Dat is volgens hem niet erg.

“Vandaag zitten we er niet meer in met zo’n uitgroei. Zolang een uitgroei niet grijs is, is het helemaal niet erg. Meer nog: een uitgroei van een dikke centimeter is handig om na een tijdje bij te kleuren. Je laat het beter niet te ver komen omdat je een ombre wil, want het contrast tussen ijsblond en een donkere uitgroei is wel heel hard. Een goede ombre laat zich kenmerken door een heel subtiele overgang van kleuren.
 

Niet te missen