United domineert transfergeruchten: De Gea, Ibrahimovic en ongeduldige Mourinho

Print
United domineert transfergeruchten: De Gea, Ibrahimovic en ongeduldige Mourinho

Foto: Photo News

Het zijn drukke dagen op Old Trafford. Na een tegenvallend seizoen wil Manchester United zijn trainer Louis Van Gaal vervangen door José Mourinho. De Gea zou richting Real Madrid willen vertrekken en de Zweedse superster Zlatan Ibrahimovic heeft naar verluidt een contractvoorstel gekregen van de Red Devils.

Het huwelijk tussen Louis Van Gaal en Manchester United is tot nu toe geen succesverhaal geweest. Na een teleurstellend seizoen waarin de club zelfs kwalificatie voor de Champions League misliep, klinkt het steeds luider dat er een einde komt aan de samenwerking tussen de Nederlander en Manchester United.

Kandidaat nummer één om over te nemen is José Mourinho, maar die wil niet blijven wachten en wil tegen het einde van de week een deal. United is echter niet de enige gegadigde voor The Special One, ook PSG praat momenteel met de werkloze trainer. Zij zien in hem dé man die hen naar Champions League-succes kan leiden.

De Gea vertrekt als Van Gaal blijft

Als Manchester United achter het net vist en Louis Van Gaal aanblijft als trainer, dreigt de club wel één van zijn sterspelers verliezen. David De Gea wil niet meer samenwerken met zijn coach en trekt naar verluidt richting Real Madrid als Van Gaal bij Manchester United blijft.

De Gea tekende begin dit seizoen nog een nieuw vierjarig contract maar volgens de Spaanse sportkrant AS heeft hij daar een opstapclausule van 50 miljoen euro in laten opnemen die exclusief voor Real bestemd is. AS weet ook dat die clausule maar tot 15 juni geldt en dat ze in Madrid dus snel een beslissing zullen moeten nemen, want na 15 juni kan Manchester United vragen wat het wil.

Contractvoorstel voor Ibrahimovic

Wie we volgend seizoen misschien wel aan het werk kunnen zien op Old Trafford is Zlatan Ibrahimovic. Volgens het Franse RMC heeft de Zweed zelfs al een contractvoorstel op zak. Manchester United is één van de enige clubs dat aan de financiële eisen van de spits kan voldoen. Die verdiende bij PSG 15 miljoen euro per jaar en wil daar niets van inleveren wanneer hij bij een andere club gaat voetballen. Hij is naar verluidt ook zeer geïnteresseerd in een transfer richting Manchester indien José Mourinho er trainer zou worden, maar voelt dan weer minder voor een samenwerking met Louis Van Gaal.