België en Liverpool hoopvol: “Origi als joker in Europa League-finale”

Print
België en Liverpool hoopvol: “Origi als joker in Europa League-finale”

Foto: AFP

Rode Duivel Divock Origi (21) lijkt net op tijd weer speelklaar voor de Europa League-finale tegen Sevilla. Dat meldt de plaatselijke krant The Liverpool Echo. De spits van Liverpool trainde alweer mee met The Reds en reisde mee af naar Bazel. Een basisplaats zou nog te vroeg zijn voor hem, maar de kans bestaat wel dat hij op de bank begint en als joker wordt ingezet.

Origi liep vier weken geleden een serieuze enkelblessure op na een ware aanslag van Everton-verdediger Funes Mori. Sindsdien is de Rode Duivel niet meer in actie gekomen. Daarom zal hij waarschijnlijk als een soort joker op de bank starten. Daniel Sturridge zal dan samen met Roberto Firmino en Adam Lallana voorin beginnen. Zo zou Jürgen Klopp dezelfde ploeg opstellen als degene die Villarreal met 3-0 naar huis speelde in de terugmatch van de halve finales van de Europa League.

Ook goed nieuws voor Rode Duivels

Verwacht wordt dat Christian Benteke net zoals Origi op de bank zal beginnen bij Liverpool. Simon Mignolet zal wel in de basiself starten bij The Reds, die uiteraard bijzonder veel belang hechten aan deze match. Naast winst van de Europa League staat er immers ook kwalificatie voor de Champions League en de bijhorende financiële vetpotten op het spel.

De terugkeer van Origi is ook goed nieuws voor de Rode Duivels. Zij blazen donderdag 19 mei een eerste keer verzamelen met het oog op de voorbereiding van het EK in Frankrijk, dat op 10 juni start.