Usain Bolt in Europa om blessure te behandelen, drie maanden voor Rio

Print
Usain Bolt in Europa om blessure te behandelen, drie maanden voor Rio

Foto: AFP

Op minder dan drie maanden voor de start van de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro heeft de Jamaicaan Usain Bolt maandag in Duitsland een blessurebehandeling ondergaan. Dat maakte zijn coach Glen Mills maandag tijdens een interview op een Jamaicaanse radiozender bekend.

Bolt startte zaterdag zijn olympisch seizoen met een zege in de 100 meter op de Cayman Invitational, in George Town, op de Kaaimaneilanden. Na de wedstrijd klaagde hij echter over een licht ongemak aan de hamstrings. Bolt maakte vervolgens een afspraak bij de Münchense arts Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt, die de Jamaicaan al jaren behandelt. De kwetsuur bleek niet al te erg te zijn, vrijdag wil de wereldrecordhouder alweer deelnemen aan de meeting in het Tsjechische Ostrava.

De 29-jarige Bolt wil komende zomer in Rio voor een derde olympische titel op rij gaan in de 100 meter. De rivalen van Bolt zijn momenteel wel nog sneller dan de Jamaicaan. Justin Gatlin zette zaterdag in Shanghai 9.94 op de tabellen, drie honderdsten boven de beste wereldjaarprestatie die op naam staat van de Qatarees Femi Ogunode (9.91).

De Jamaicaan kan ook nog de triple triple in de wacht slepen, waarbij een atleet drie olympische titels op rij verovert in de 100 meter, 200 meter en 4x100 meter.