Jindra: “Kinderen die je doodwensen, dat hakt in op je persoonlijkheid”

Print
Jindra: “Kinderen die je doodwensen, dat hakt in op je persoonlijkheid”

Foto: VTM

Een half jaar geleden werden Hanne, Marthe en Klaasje uitverkoren tot de nieuwe K3. De Nederlandse Jindra bleef echter tot in de finale in de running, maar kreeg nooit de steun van het publiek. In Story blikt ze terug op de moeilijke momenten uit ‘K3 zoekt K3’.

Jindra Van Schaijk (23) had al heel wat ervaring als musicalartieste voor ze deelnam aan de talentenjacht. Daardoor kwam ze zelfverzekerd en ambitieus over, maar de kijkers zagen dat anders: arrogante hoer, lelijke trut, slechte zangeres... Jindra kreeg het ene beledigende berichtje na het andere. “Naar het einde was ik helemaal leeg”, geeft Jindra nu toe. “Dat mensen me arrogant vonden, kon ik nog enigszins begrijpen. Misschien kwam ik zo over uit zelfbescherming. Maar ik had geen idee dat mensen zo hard konden zijn. Kinderen die je doodwensen, dat hakt in op je persoonlijkheid.”

De psychologische hulp die de kandidates van ‘K3 zoekt K3’ aan het einde kregen, kwam voor Jindra dan ook niet te vroeg. “De ellende begon voor mij al veel vroeger in het programma. Ook bij Gert Verhulst of de oude K3-meiden kon ik niet terecht. Het was een wedstrijd en om niemand te bevoordelen moesten ze afstand houden. Nadat ik op televisie mijn verhaal had gedaan, volgde opnieuw een golf van kritiek. Toen ik huilend in de studio kwam, vroegen de meisjes nog wat er aan de hand was. Maar ik heb me vaak eenzaam en onbegrepen gevoeld.”

Na afloop heeft het even geduurd voordat Jindra zich terug goed in haar vel voelde. “Als je duizend berichten krijgt waarin staat dat je een arrogante trut bent, ga je het op den duur zelf geloven. Natuurlijk zeiden mijn lief, vrienden en familie me dat ik me dat niet mocht aantrekken. Nu gaat het ook stukken beter, al heb ik nog werk aan mezelf. De eerste maanden kwam ik haast niet buiten. Niet omdat ik niet durfde, maar omdat ik geen energie meer had. Ik was fysiek en mentaal op.”

Nu kijkt Jindra hoopvol naar de toekomst. “Ik had het leuk gevonden om te doen wat Hanne, Marthe en Klaasje nu doen. Maar er zijn nog andere dingen waar ik gelukkig van word: eigen nummers schrijven en die brengen op een podium, zoals binnenkort in het Fakkeltheater in Antwerpen. Eigenlijk ben ik dankbaar dat dit alles me is overkomen. Anders had ik nooit gestaan waar ik nu sta.”